GÖMLEK DÜĞMELERİ

GÖMLEK DÜĞMELERİ

Gömlek ilk kez ön tarafında gömlek düğmeleri olmadan, kafadan geçirilerek giyilen bir iç çamaşırı olarak ortaya çıkmıştır. 1900’lü yıllara doğru ön tarafına gömlek düğmeleri de eklenerek yeni bir kıyafet olarak kullanılmaya başlandı. 1950’li yıllarda gömlek yakası da eklenerek uzun ve kısa kollu gömlekler dünyanın birçok yerinde tercih edilen kıyafet olmaya doğru önemli adımlar attı. Gömlek kullanımının yaygınca kullanılmaya başlaması ile birlikte moda içinde gömlek tasarımları, gömlek kumaş desenleri ve bütün görselliği tamamlayacak olan gömlek düğmeleri önem kazandı. Her ne kadar daha çok kısa kollu ve uzun kollu olarak sınıflandırılsa da , gömleklerin çok daha fazla sınıfı bulunmaktadır. Her tipteki gömlek için kullanılması gereken gömlek düğmesi de birbirinden farklılık göstermektedir.

❝ Özel imalat düğmeler için,
lütfen iletişime geçiniz. ❞

İLGİLİ KATEGORİLER

İLGİLİ KATEGORİLER

DETAYLI BİLGİLER

  1. Gömlek düğmeleri nerelerde kullanılır?

    Gömlek düğmeleri erkek gömleklerinde, kadın gömleklerinde ve de çocuk gömleklerinde birbirinden farklı boylarda, renklerde, desenlerde ve delik sayılarında olarak kullanılmaktadır. Her yaş insan tarafından sıkça kullanılan ve tercih edilen gömlekler, gömlek üzerinde kullanılan gömlek düğmesi sayesinde bir anda göze çarpan bir kıyafet olmaktadır. Düz renkteki sade görünümlü olan gömlekler bile üzerinde sahip olduğu tasarım gömlek düğmeleri sayesinde bir anda fark yaratabilir. Bu farklılaşmanın düz renk gömleklerde bile belirgin olmasından, özel desenli gömleklerdeki farkın ne olacağı bize şimdiden göz kırpmaktadır. Bundan dolayı birçok iddialı gömlek üreticileri en sade gömlek modellerine bile onları göze çarpacak şekilde ortaya çıkaracak özel tasarım gömlek düğmelerini tercih etmektedirler.

  2. Gömlek düğmelerinin üretiminde hangi maddeler kullanılır?

    Plassan Düğme olarak imalat yaptığımız gömlek düğmeleri polyesterden yapılmaktadır. Polyester maddesi 19. Yüzyılda ortaya çıkmasına rağmen günümüzde birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Likit polyester günümüzde birçok endüstri içinde kullanılırken aynı zamanda tekstil içinde birçok farklı aksesuarın hammaddesi olarak da tercih edilmektedir. Likit polyester elde etmenin birçok farklı yolu vardır ve içerdiği maddelere göre kalitesi değişmektedir. Plassan Düğme olarak seçkin tedarikçilerimizden en kaliteli gömlek düğmeleri imalatını müşterilerimize sunmak için en kaliteli hamledeler temin etmekteyiz.

  3. Gömlek düğmeleri nasıl üretilir?

    Kalite kontrollerimizden geçen likit polyester hammaddesi üretim için içine gerekli olan sedef esansı, pigment boya ve sertleştiriciler eklenmektedir. Üretim hattımızda kullandığımız silindirlere dökülen bu karışım, silindirler içinde karıştırılmaktadır. Elde edilmiş sertleşen polyester karışımına polyester levhası denmektedir. Müşterilerimiz tarafından verilen siparişe göre bu polyester levhaları uygun şekillerde kesilmektedir. Elde edilen düğme taslakları ise son aşama olan imalat makinelerine girerek son halini almaktadır. Uzman kadromuz tarafından üretim yapılan bu polyester gömlek düğmeleri ardından kalite kontrol ekibimiz tarafından kontrol edilerek paketlenmek üzere ambalaj bölümüne aktarılmaktadır. Gömlek düğmelerimiz bu şekilde müşterilerimize yola çıkmaya hazırlanmaktadır.

  4. Gömlek düğmesi üretiminde Plassan Düğme'nin farkı nedir?

    Polyester gömlek düğmeler ardından müşterilerimizin isteği doğrultusunda mat, parlak, renkli veya renksiz olacak şekilde hazırlanmaktadır. Genelde gömlek düğmelerinde görsel bütünlüğü tamamlamak için parlak renkler ve 14”-16” ve ya 14”-18” boylarındaki gömlek düğmeleri tercih edilmektedir. Müşterilerine en kaliteli ve en şık gömlekleri sunmak isteyen müşterilerimiz, onlara özel olarak ürettiğimiz gömlek düğmelerini istedikleri boyda, renkte ve tasarımda en kaliteli düğme imalatçısı olan Plassan Düğme ’den temin edebilmektedir.

Switch The Language
    error: Content is protected !!